Se caută voluntari pentru construcția Muzeului Viu de la Tecșești

Tabăra de (re)creație 30 mai – 29 iunie 2016 La Origini – Muzeul Viu de la Tecșești – Sectorul Neolitic www.laorigini.org

12138512_1001493933226331_3166633000060308281_o-1Lucrările pentru finalizarea sectorului neolitic din cadrul Muzeului Viu de la Tecșești încep pe 30 mai 2016 sub forma unei tabere de construcții. Timp de o lună se va reproduce un ansamblu de locuințe din perioada neolitică, cu structură de lemn, pereți de lut și acoperiș de stuf.

Tabăra de (re)creație dedicată construcțiilor pentru sectorul neolitic este organizată în urma campaniei de strângere de fonduri (http://igg.me/at/laorigini/x/13185230) derulată în luna februarie 2016. La Origini – Muzeul Viu de la Tecșești este un proiect al Asociației Culturale Groove ON susținut de BCR ca partener oficial și dezvoltat împreună cu Romanian Art&Craft.

Scopul proiectului este de a clădi un muzeu viu al satului, în care vizitatorii să poată experimenta cum trăiau și cum se gospodăreau oamenii din neolitic până în prezent. Publicul va avea acces la o istorie aplicată și va afla informații despre vechile civilizații, cine sunt strămoșii noștrii și care sunt legendele transmise până astăzi.

*** Sectorul neolitic este un proiect de arheologie și arhitectură experimentală pentru a testa idei diferite despre structurile supraterane ale caselor, tipurile de materiale folosite și metodele de construcție, în baza unei comparații cu dovezile arheologice reale.

Materialele folosite pentru reproducerea locuințelor neolitice: pari de alun și ramuri pentru ziduri, pereți din cob, trestie și rogoz pentru acoperișuri.

Pe durata taberei se vor ridica locuințe circulare, pătrate, un hambar și o construcție octogonală cu rol de atelier (vezi schița publicată în eveniment).

*** Pentru cei care doresc să participe în tabără, înscrierile se fac completând formularul de voluntariat: http://goo.gl/forms/I7EuCbnzn8

Un număr maxim de 30 de voluntari vor fi selectați dintre aplicațiile primite până pe 15 mai 2016. Voluntarii admiși vor primi confirmarea și informații punctuale despre tabără pe email, până pe 17 mai 2016.

Tabăra este împărțită în două serii a câte două săptămâni: Seria I: 30 mai – 12 iunie Seria II: 13 iunie – 29 iunie

Intenția este de a crea un nucleu de voluntari instruiți, care să acumuleze și să facă cunoscute mai departe cunoștințe despre arhitectura ecologică, permacultură, meșteșuguri și obiceiuri din cultura românească.

Beneficii pentru voluntari: – acces la o cunoaștere practică și informații utile pentru planificarea și construirea unei locuințe ecologice cu materiale organice; – masa și echipamentul de protecție asigurate; *cazarea se face la cort într-o zonă special amenajată; – fiecare voluntar va avea acces liber la Nedeia (30 iunie – 3 iulie) organizată la sfârșiul taberei în cinstea încheierii lucrărilor.

———————————————————————————————————————————————-

Informațiile sunt preluate de —> aici 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *