Maramureşul, în topul destinaţiilor recomandate de National Geographic

curtea manastirii vazuta din turnul bisericii (stiu ca nu aveam voie sa urc)Editorii revistei National Geographic Traveler au inclus recent Maramureşul între cele mai frumoase 20 de destinaţii care merită vizitate în 2015. Jurnaliştii americani laudă celebrele biserici şi porţi ale gospodăriilor maramureşene, informează Adevărul.

„În ţara istorică a Maramureşului, dealurile sunt pline de viaţă şi cărările uitate de lume nu se mai găsesc niciunde în Europa. «Vacilor mele nu le place iarba tăiată cu maşina, preferă gustul prosapăt al ierbii rupte cu mâna», povesteşte Ion Pop în timp ce adună iarbă de pajiştea sa din apropierea satului Botiza. Splendoarea nu este doar în iarbă. În acest colţ retras din nord-vestul României, la 300 de mile de Bucureşti, anotimpurile, vremea şi tradiţiile dictează ritmul de viaţă“, începe descrierea acestei destinaţii turistice recomandate de National Geographic Traveler. Editorii publicaţiei spun că viaţa în Maramureş este neschimbată de sute de ani, cu o singură excepţie: au apărut piste pentru biciclete, pentru ca turiştii să poată explora în tihnă această regiune.

627x0„Maramureşul este o lume din lemn. Uneltele agricole sunt din lemn, iar porţile din lemn, cioplite cu motive seculare, formează intrări fastuoase în curţile modeste din jurul unor case cu acoperişuri de lemn, în pante abrupte“, continuă descrierea din revista americană. Cimitirul Vesel este, de asemenea, menionat în articol. Editorii publicaţiei oferă şi câteva recomandări de călătorie.

Astfel, cea mai bună perioadă pentru a vă bucura de florile sălbatice este mai-iunie, cea mai bună perioadă pentru drumeţii este iulie-septembrie, iar septembrie este luna dedicată festivalurilor recoltei, precum Festivalul Castanelor (Baia Mare), Festivalul Cepei (Asuaju de Sus) şi Toamna în Chioar (Remetea Chioarului).

Pensiunile mici, de familie, sunt locuri perfecte de cazare în Maramureş, iar palinca şi ciorba de burtă nu trebuie să lipsească din meniul de călătorie, mai scrie National Geographic Traveler, care face şi câteva recomandări de pensiuni, hoteluri şi restaurante, portaluri de informare pentru turişti, cărţi care trebuie citite pentru a cunoaşte mai bine România, precum şi suveniruri ce pot fi cumpărate din Maramureş. „Petreceţi o noapte senină în satul Breb şi bucuraţi-vă de cea mai frumoasă imagine cu Calea Lactee pe care aţi putea să o vedeţi vreodată“, recomandă autorul articolului.

Citeste mai multe, aici: adev.ro/nfou4d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *