Integrarea europeană a porcului sau despre tranziție, cu Vintilă Mihăilescu

COOPerativa Tradițională te trimite gratis, joi, la conferința “Integrarea europeană a porcului sau despre tranziție”,  susținută de charismaticul profesor Vintila Mihailescu, conferinta ce face parte din ciclul “O istorie la firul ierbii a Romaniei: cinci introduceri”.

Nu trebuie decat sa ne amintesti si noua cand s-a integrat Romania in Uniunea Europeana, la comentariile acestei postari. Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti si anuntat joi dimineata (13 iunie).

 

Banat_taierea_porcului1Integrarea in UE si pe cea proasta a interdictiei puse pe pomana porcului. Dar de ce ne-a afectat atit de mult acest lucru ?

Deoarece, dincolo de toate spaimele, revoltele si indiferentele noastre, lungul drum al porcului de la rinduiala la food safety constituie parcursul insusi al culturii noastre de la „traditional” la „modern”.

Totodata, el reprezinta si un fir rosu exemplar al tranzitiei post-socialiste, cu origini in mai vechile forme fara fond si cu implicatii asupra mai noilor disfunctionalitati ale institutiilor statului.

Lector: Vintila Mihailescu

Data: 13 Iunie 2013; Ora: 19:00

Cost: 30 ron, Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Locatie: Sala Dalles, etaj (zona expozitii – incinta Cafenelei), Blv Balcescu nr 18

Inscriere la: CONTACT@VICTORIEI.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *