Expoziția itinerantă “Măiastra – Povestea nespusă a iei” ajunge la Londra

IMG_2810_resizeBerna si Dublin, expoziția itinerantă “Măiastra – Povestea nespusă a iei” ajunge pe 15 ianuarie 2015 la Londra. Galeria Galateca a fost invitată de către Institutul Cultural Român din Londra să participe la celebrarea Zilei Nationale a Culturii Române, informează Galateca.ro

Expoziția “Măiastra – Povestea nespusă a iei” aduce în centrul atenției IA ca simbol identitar și obiect de artă. IA era considerată un veșmânt ritualic, sacru, ce însoțea femeia pe tot parcursul vieții.

Expoziția itinerantă “Măiastra – Povestea nespusă a iei” este un proiect colaborativ al galeriei GALATECA în parteneriat cu Institutul Cultural Roman și Muzeul Horniman din Londra. “Măiastra – Povestea nespusă a iei” și “IA. Poartă spre infinit” fac parte dintr-un concept expozițional de recuperare identitară inițiat de galeria GALATECA și inspirat de comunitatea La Blouse Roumaine.

Expoziția va fi completată de mai multe obiecte de design contemporan din portofoliul NeoGalateca inspirate din cultura tradițională română, precum Ziurel, Una ca Luna, The Craft Lab, Lana, RONATIV,Mândra Chic sau FurgaMurga.

Expoziţia „Măiastra. Povestea nespusă a iei” va avea vernisaj: joi, 15 ianuarie, orele 19.00, Institutul Cultural Roman, Belgrave Square, expoziția putand fi vizitată între orele 10.00 şi 17.00 pe 16 ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *