5.000 de femei, îmbrăcate în ie pentru stabilirea unui record mondial

Locul în care s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuşi va găzdui, pe 24 și 25 iunie, festivalul România Autentică: platoul Poiana Mare, din satul Hobiţa, comuna Peştişani, cu ocazia Zilei Internaţionale a Iei.

13413150_1126604667399732_182125951491318110_nLa eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 10.000 de oameni, cea mai mare parte dintre ei fiind îmbrăcaţi cu ie, pentru că biletul vestimentar reprezintă biletul de intrare la acest festival.

„Ne propunem să vibrăm sufleteşte pe ritmurile celor mai frumoase melodii de inspiraţie tradiţională, cinstind frumuseţea portului nostru popular. În cadrul evenimentului sunt aşteptaţi aproximativ 10.000 de oameni, atât artişti, mici meşteşugari şi negustori români, dar şi din afară, cât şi oameni de cultură, artă, business, şi nu numai“, anunță Asociaţia Naţională a Antreprenorilor.

„Festivalul România Autentică va fi o sărbătoare câmpenească, cu mâncare tradiţională, udată cu un pahar de vin, să ne răcorească dorurile grele. Participanţii care doresc să încerce cele mai frumoase meşteşuguri româneşti vor avea această oportunitate, întrucât, vor însoţi sărbătoarea, o serie de meşteri în arta populară precum olărit, sculptat, tors lână sau cusut semne populare. Sunt aşteptaţi astfel meşteri din ţară, dar şi din Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova”, spun organizatorii.

Primăria Peştişani şi-a propus să intre în Cartea Recordurilor cu 5.000 de femei îmbrăcate în ii, Consiliul Jueţean Gorj şi celelalte autorităţii implicate vor folosi evenimentul de la Hobiţa pentru documentaţia necesară înscrierii iei româneşti în patrimoniul UNESCO.

Detalii și program, aici. 

Citește și:

Se deschid cerurile de Sânziene (București)

Noaptea de Sanziene (București)

Măiastra. Sânziene virtuale

Ziua universală a IEI la Baia Mare

Ziua Universala a Iei – Constanta 2016

”De Drăgaică, Teleormanul poartă ie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *