12 mai: Parada Portului Popular în București marchează Ziua Națională a Portului Tradițional din România

 

Comunitatea “Domnite cu altite” va invita duminica, 12 mai 2019, la “Parada costumelor populare” editia 3, pe Soseaua Kiseleff si pe Calea Victoriei, imbracati in costumul traditional romanesc pentru a marca “Ziua Nationala a Portului Traditional din Romania.

Partea I Va asteptam la ora 12.00 in Piateta Regelui – str. Arhitect Ion Mincu – Parcul Kiseleff – de unde vom pleca in plimbarea noastra obisnuita deja pe Calea Victoriei pana in Centrul vechi – Biserica Stavropoleos – punctul nostru terminus.

Sunt asteptati toti iubitorii portului traditional romanesc, cei care au costume intregi, cei care au ie sau un obiect vestimentar traditional romanesc, dar si cei care inca nu au in garderoba obiecte vestimentare traditionale, dar le iubesc!

Vom trece in revista obiective culturale importante din capitala Romaniei: Ateneul Roman, Palatul Regal, Curtea Domneasca, Biserica Stavropoleos. Momentele importante vor fi imortalizate de artistul fotograf Roza Zah.

Partea a II-a  Incepand cu ora 16.30 pentru cine doreste sa faca rezervare, ne vedem la Cercul Militar National pentru a marca cum se cuvine aceasta frumoasa sarbatoare. Ultima zi de inscriere/plata 30 apr 2019

Alte detalii, aici gasiti. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *