Adoptă un țăran, la a treia ediție

Asociația Creștem România Împreună lansează cu entuziasm invitația la cel de-al treilea eveniment marca Adoptă un țăran, prilejul tuturor de a afla lucruri noi despre un stil de viață sănătos, proaspăt, delicios și românesc, informează România pozitivă.

20232172_1054877341310498_5530996711221536633_o

“Ne vom regăsi în frumoasa grădină de pe Constantin Lacea nr. 4 (Scheii Brașovului), povestind despre hrana sănătoasă; și bineînțeles plecând la casele noastre cu tolba plină de legume și fructe proaspete, crescute cu multă dibăcie în grădinile din Brașov. Așadar, în data de 29 iulie, începând cu orele 11:30, vă așteptăm.

Vom începe ziua cu sucuri cu și fără pulpă, proaspete și făcute pe loc, din fructe și frunze de sezon, de pe tarabele producătorilor brașoveni.

Vom continua ziua cu seminariile despre sănătate și vă anunțăm cu entuziasm că Ana Vrânceanu ne va onora cu prezența, povestindu-ne despre <Hrana românilor – un exercițiu de întoarcere la adevăr>.

Grădina cu dragoste ne va îndemna să purtăm de grijă și pielii noastre, povestindu-ne cum anume putem să alegem produse cosmetice din plante românești, produse făcute în casă.

Erwin Albu ne va convinge că se poate trăi sănătos și la oraș, și că o grădină urbană poate schimba o întreagă comunitate, iar alți invitați deosebiți, de la care încă așteptăm confirmări, ne vor povesti despre guerilla gardening, despre proiecte similare acestuia și istorisiri amuzante direct din gospodărie.

Nu vom lipsi nici noi, așa că despre Adoptă un țăran și Mall țărănesc veți auzi numai de bine, tot sâmbătă.

Alexandru și Lia Stanescu ne vor aminti că suntem pe teritoriul scheienilor și vor povesti despre toate lucrurile minunate pe care le fac de ani de zile pentru conservarea tradițiilor și istoriei locului.

Ne vom bucura de câteva minute de exerciții în aer liber, alături de un profesionist.

Vom meșteri diverse alături de Pământul Viu, Radu Mitran și alți oameni frumoși de la care vom deprinde arta lucrului cu lemnul, a pictării icoanelor și a modelării în lut.Și bineînțeles că nu vor lipsi producătorii locali cu mesele pline de produse sănătoase, meșteșugarii neobosiți și bucătarii talentați, a căror prezentare o vom face mai stufos după eveniment, punându-vă la dispoziție datele despre gospodăriile lor. Iar fetele de la Șezătoare Brașov vor fi nelipsite, fără doar și poate. Veți putea astfel învăța să coaseți modele tradiționale pe pânză românească”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *